Fyrlykta Østlandet dekker Oslo og Viken. Fyrlykta Østlandet har kontorer både på Lillestrøm og i Sarpsborg.
På Østlandet har vi opparbeidet spesialistkompetanse på områdene samvær, oppfølging av foreldre og brobyggerarbeid for barn i fosterhjem for å imøtekomme de økte kravene i barnevernfeltet.
Utover dette imøtekommer vi også forespørsler om andre hjelpe- og forsterkningstiltak.
Be oss gjerne om kurs, implementering av samværsarbeid eller veiledning av personalgruppen!
Marie er utdannet barnevernspedagog og har en mastergrad i barnevern. Hun har erfaring fra institusjons arbeid med barn og unge, og kommunal barneverntjeneste. De siste 10 årene har Marie jobbet i barneverntjenesten, der hun har jobbet som saksbehandler og som teamleder for undersøkelse og tiltak.
Marie har videreutdanning i barnevernfaglig veiledning, og vurdering av barnets beste. Hun har et stort engasjement for barnevernsfeltet og er opptatt av å jobbe med fagutvikling. Marie har reist mye rundt i deler av Afrika, og har tatt med seg viktige perspektiver derfra gjennom frivillig arbeid og feltarbeid.
Håvard er sosionom med solid bakgrunn og erfaring fra NAV, rus og psykiatri, samt barnevernsfeltet.
I NAV jobbet han i kvalifiseringsprogrammet, hvor han arbeidete med å hjelpe mennesker med ulik etnisk bakgrunn til å kvalifisere seg til ulike velferdsordninger.
Etter sin tid ved NAV, har Håvard jobbet som barnevernkonsulent i kommunal barneverntjeneste. Han har jobbet med både hjelpetiltak og omsorgstiltak. Håvard har også spesifikk erfaring med veiledning til fosterforeldre og en helhetlig forståelse av fosterbarns behov og utfordringer.
Håvard har nå spesialisert seg på samvær og oppfølging av biologiske foreldre i tillegg til fosterhjemsarbeid.
Håvards bakgrunn og erfaring gir ham bred kompetanse innenfor sosialt arbeid og barnevern, og at han har jobbet med både voksne og barn i ulike sosiale kontekster. Dette er verdifullt for å kunne forstå og hjelpe de som trenger støtte i samfunnet.
Ta kontakt for mer informasjon!
Eli Wenche har en imponerende bakgrunn og bred erfaring innenfor feltet barnevern og psykisk helse (BUP). Hennes kompetanse på kartleggingsmetoder og spesialisering innen barnevern og barne- og ungdomspsykiatrien bidrar til at hun kan kartlegge og formidle en omfattende forståelse av de utfordringene som kan oppstå i familier og for barn i ulike aldersgrupper. Eli Wenche har jobbet som sakkyndig og sittet 19 år i Fylkesnemnda.
Eli Wenche har flere spesialistområder som sped- og småbarns psykiske helse, foreldrekonflikter og familieterapi.
Hun har skrevet artikkel og fagbok om samvær etter omsorgsovertakelse, og er opptatt av oppfølging av foreldre etter omsorgsovertakelse. Dette er et sensitivt område innenfor barnevern, og det krever både faglig kompetanse og empati for å hjelpe biologiske foreldre med å forbedre sine ferdigheter og forhold for å potensielt gjenforenes med sine barn.
Eli Wenches kombinasjon av praktisk erfaring og teoretisk kunnskap gjør henne til en verdifull ressurs innenfor barnevern og psykisk helse for barn og unge. Hun veileder gjerne fagpersoner og holder foredrag om samvær.
Ta kontakt for mer informasjon!
Stine er barnevernpedagog med spesialisering innen traumefeltet og saksbehandling. Hun har bakgrunn innen barnevern og kriminalitetsforebyggende arbeid, samt mange år innen barnehage og skole. Hennes kompetanse gir henne solid grunnlag for å arbeide med barn og unge i forskjellige kontekster og med ulike utfordringer.
Stine er engasjert og jobber kontinuerlig med å utvide sin kunnskap innen barnevern og forebyggende arbeid. Dette kommer til uttrykk gjennom ulike sertifiseringer som barnesamtalen, COS-P (Circle of Security-Parenting), ICDP (International Child Development Program) og samvær. Stine tar oppdrag som kontaktperson for barneverntjenester i saker hvor barneverntjenesten oppholder seg langt unna fosterhjem eller av annen årsak trenger assistanse.
Stine har en spesiell interesse for relasjonsbygging og arbeid med utsatt ungdom og foreldre. Dette er en viktig komponent i barnevern og kriminalitetsforebygging, da sterke relasjoner kan bidra til bedre resultater for de involverte.
Stines mangfoldige erfaringer og høye faglige nivå gjør henne godt egnet til å håndtere komplekse utfordringer knyttet til barn og unge i samfunnet.
Ta kontakt for mer informasjon!
Victoria har bakgrunn og kompetanse innen veiledning og coaching, spesielt rettet mot barn, unge og deres familier. Hennes erfaring og sertifiseringer viser at hun har bred kunnskap om ulike tilnærminger og metoder som kan være til nytte i arbeidet med å støtte og veilede familier og fagpersoner.
Hennes erfaring spenner fra rusforebygging til ungdomspsykiatri, noe som gir henne en allsidig forståelse av de utfordringene og behovene ulike familier kan ha. Fokuset hennes på relasjonsbygging og endringsarbeid er avgjørende for å skape et trygt og støttende miljø for familiene hun arbeider med.
Victorias spesialistkompetanse er foreldrekonflikt, emosjonsfokusert familieveiledning og hun fordyper seg nå i samvær etter omsorgsovertakelse.
Ta kontakt for mer informasjon!
”Kurte” er utdannet adjunkt med opprykk. Han har vært lærer på ungdomstrinnet i 36 år og har de siste 14 årene arbeidet som spesiallærer på en alternativ ungdomsskole i Fredrikstad.
Han har vært sosiallærer i 5 år og har videreutdanning innen systemisk familiearbeid ved Høyskolen i Østfold. Han er en velkjent leder med stort nettverk innen Fredrikstadidretten.
I Fyrlykta jobber Kurte forebyggende med barn og ungdom. Han er engasjert i mange enkeltungdommers liv, men driver også grupper som for eksempel «Fyrlykta café» her i våre lokaler.
Ta kontakt før du kommer innom, vi er ofte i møter o.l.