Personvernerklæring

Personvern

Under kan du lese om hvordan dine rettigheter og personvern blir ivaretatt ved bruk av Fyrlyktas digitale plattformer. 

Fyrlykta er opptatt av ditt personvern og denne personvernerklæringen handler om hvordan Fyrlykta samler inn og bruker informasjon om besøkende på nettsidene. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra Fyrlyktas nettsted (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan Fyrlykta behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd).

Kontaktdetaljer

Virksomhetens navn: Stiftelsen Fyrlykta
Adresse: Hamburgerskuret, Phønixbrygga 3, 1606 Fredrikstad
Kontakt oss: post@fyrlykta.no

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn

– Kontaktskjemaer
Via kontaktskjema(er) på denne nettsiden samler Fyrlykta inn data som navn, e-postadresse, telefonnummer og hva forespørselen gjelder. Fyrlykta ber om disse opplysningene for å kunne besvare henvendelsen på best mulig måte.

Ved å benytte kontaktskjema på denne nettsiden samtykker du i at Fyrlykta lagrer dine data og at Fyrlykta kan sende deg digital kommunikasjon.  Ditt personvern tas på alvor, og personopplysningene vil aldri deles med tredjeparter. Du kan trekke tilbake alle samtykker når du selv måtte ønske. Se Fyrlyktas personvernerklæring for mer informasjon.

– Webanalyse & informasjonskapsler (cookies)
Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser Fyrlykta på brukermønsteret til besøkende på nettstedet. For å analysere informasjonen, brukes analyseverktøyet Google Analytics.
Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerene kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at Fyrlykta kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Data knyttet til informasjonskapsler slettes automatisk 14 måneder etter registrering.  Du kan selv administrerer bruken av informasjonskapsler.

Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Fyrlykta anonymiserer brukerens IP-adresse før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den anonymiserte IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

Din IP-adresse logges også for en kort periode av våre webservere. Brukerens IP-adresse, tidspunkt, nettadresseHTTP status, antall bytes sendt, HTTP referer og HTTP user agent blir logget i 15 dager. Deretter slettes loggen automatisk.

– Søk
Denne nettsiden lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter på våre nettsteder via Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adresser.

– Facebook Pixel
Facebook er den største og mest aktive av Fyrlyktas sosiale kanaler. For å bedre samspillet mellom Facebook og nettsiden har Fyrlykta installert Facebooks «pixel» – et script som måler trafikk på tvers av Facebooks grensesnitt og Fyrlyktas nettsider. Fyrlykta bruker dataen som samles inn av pixelen til å levere spesialtilpasset innhold til dem som besøker våre nettsider, og til markedsføring på Facebook. For mer informasjon om personvern rundt Facebook, så kan du gå til denne linken.

– Innebygd innhold fra andre nettsteder
Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler eller bygge inn sporingssystemer fra en tredjepart og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

– Del/tips-tjenesten
Funksjonen «Del med andre» kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn, som Facebook eller Twitter. Opplysninger om tips logges ikke av Fyrlykta, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Fyrlykta kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med varsomhet. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker Fyrlykta bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

– Kommentarer
Der det er mulig for brukerne å komme med kommentarer på artikler, blogger eller produkter, blir man avkrevet navn og e-postadresse. Navn og e-postadresse kan bli publisert med kommentaren, men lagres ikke.

Hvem Fyrlykta deler dine opplysninger med

Fyrlykta deler ingen personopplysninger med tredjeparter.

Oppbevaring og sletting

I henhold til personopplysningslovens § 28 skal opplysninger som ikke lenger er nødvendig ut fra det formål de er lagret for, slettes. Fyrlykta lagrer personopplysninger i henhold til den enhver tid gjeldende lovgivning.

Innsyn

I henhold til personopplysningslovens § 18 har man krav på innsyn i de opplysninger som er registrert. Innsyn kan fås ved å sende en skriftlig henvendelse til vår administrasjon. Dersom de registrerte opplysninger ikke er riktige eller de er ufullstendige kan du kreve disse rettet i henhold til personopplysningslovens § 27.

Endringer i denne personvernerklæringen

Det kan gjøres endringer i personvernerklæringen. Den nyeste versjonen av erklæringen er alltid tilgjengelig på denne nettsiden.

Den ideelle mulighet for barn og familier

© 2020  Stiftelsen Fyrlykta – Nettside levert av Fjellvann